icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 september 2021

Vier\Voor | Danny & Gerrit

In de rubriek Vier\Voor stellen we vier vragen aan twee collega’s van VWML. Met deze keer; een organisatie voor jong talent en ervaren krachten op de bulk.

De bulk is een werkplek waar materieel van de bouw terugkomt. Hier worden de eerste handelingen gedaan. Handwerk, nakijken, sorteren, repareren en zorgen dat het weer correct in de voorraad komt. Technisch inzicht met oog voor kwaliteit en de mens (je collega) is belangrijk. In deze Vier\Voor spreken we Danny Kroezen (bijna 17) en Gerrit Ooms (60plus) met dezelfde passie voor hun werk maar met een groot leeftijdsverschil. Hier zit dan ook de verbinding.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Danny: “Ik begin met een bak koffie, want daarna sta ik en ben ik lichamelijk bezig. In de loods hoor ik van mijn leidinggevende met wie ik die dag werk. We werken meestal in koppels. Afhankelijk van het teruggekomen materieel sorteer ik: steigerpijpen, steigerplanken, hekwerken, poeren (dit zijn sloffen/blokken die je onder het hekwerk zet), stempels en ga zo maar door. Je kunt duidelijk zien dat het gebruikte materieelstukken zijn wan ze komen terug op de werf met de nodige ballast. Zo zijn de stukken vaak voorzien van onder andere cement, modder, dakleer en stikkers. Alles wordt netjes verwijderd. Indien nodig zorgen we bij nieuw materieel dat onze stikker VWML erop komt.”

Gerrit: “Daarnaast zijn de aantallen van bijvoorbeeld de barrels van belang. We moeten altijd weten wat de juiste aantallen retouren zijn en wat er is toegevoegd. We willen immers niet dat de klant meer betaald dan nodig is. Hier moeten we secuur op zijn. Dit tellen is handwerk en soms zwaar. Meestal afwisselend, en af en toe iets meer van hetzelfde. Zo hadden we onlangs een handeling van diverse projecten met ongeveer 4000 stempels die we in vier dagen tijd hebben verwerkt. Zo’n stempel moet draaibaar zijn, schoon, uitschuifbaar, de voet moet recht zijn, etc. Kortom vele handelingen. Indien nodig maken we gebruik van de heftruck en kraan. Na het handelen gaat het naar de voorraad.

Waar krijg jij energie van?

Danny: “Goede collega’s om je heen, een privé-leven en leuke vrienden.

Gerrit : “Daar ben ik het volledig mee eens. Ter aanvulling krijg ik ook energie van jonge gasten als Danny.”

Waar ben jij trots op?

Gerrit: “Ik ben trots op de ontwikkeling van Danny. Hij was immers 15 toen hij hier best wel verlegen binnenkwam. Als je hem nu ziet, zie je een jonge knaap van bijna 17 die vol zelfvertrouwen zijn werk doet en contacten onderhoudt met zijn collega’s.

Danny: “Ik ben trots op mijn mentoren binnen het bedrijf. Van hen leer ik veel en ik kan altijd bij hen terecht. Gekscherend noem ik hen “de klassiekers van VWML.”

Wat zijn de voordelen van het grote levensverschil?

Gerrit: “Wij als oudere medewerkers kunnen leren van de jonge generatie. Hun kijk is anders en zij vullen ons aan. Ik vraag vaak aan hem hoe hij denkt over bepaalde handelingen en zaken. Ik zou willen dat er meer jonge collega’s komen op de bulk. Een frisse blik doet altijd wonderen bij vastgeroeste routine.”

Danny: “Ik kan een hoop leren van de oude rotten in het vak. Zij hebben immers veel kennis en ik mag dat overnemen. Dat leeftijdsverschil speelt eigenlijk geen rol, ik zie het dan ook niet als een generatiekloof. We maken er vaak grapjes over en ik noem hem geregeld opa Gerrit.