icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 december 2020

VolkerWessels Materieel & Logistiek 1e gebruiker Amsterdam Logistic Cityhub

Amsterdam Logistic Cityhub en VolkerWessels Materieel & Logistiek hebben een overeenkomst gesloten waarmee laatstgenoemde de primeur heeft de allereerste gebruiker te zijn. VolkerWessels Materieel & Logistiek gaat in totaal ruim 14.000 m2 innemen in Amsterdam Logistic Cityhub. Daarbij maakt het gebruik van de hal, opslagruimte gevaarlijke stoffen, kantoorruimte, parkeerplaatsen en de kadefaciliteiten. 

Meebouwen aan de toekomst van emissievrij transport

“Wij geloven in een toekomst waarin vervoer richting de bouwplaatsen efficiënter en zonder emissie kan. Ook Amsterdam wil af van CO2- en NOx-uitstoot, evenals andere steden.”, aldus Ron Frazer van VolkerWessels Materieel & Logistiek. “Daarom werken we in Amsterdam ook al geruime tijd met een BouwHub aan de rand van de stad. Een BouwHub die zelfs nog vele malen efficiënter wordt als Amsterdam Logistic Cityhub straks volledig operationeel is.”

BouwHub ontlast stad & bewoners

De BouwHub is onderdeel van een integraal logistiek concept, waarmee ook de veiligheid en leefbaarheid verbetert. Immers, minder mobiliteitsbewegingen in en naar de stad, minder CO2 en NOx-uitstoot, een hogere omgevingstevredenheid en minder afval en verspilling van materialen. Amsterdam Logistic Cityhub en VolkerWessels zetten hiermee een grote stap om de ambitie van Amsterdam – volledig emissievrij transport in 2025 – te helpen verwezenlijken.

Lees hieronder de artikelen in het FD van 18 december 2020:

https://fd.nl/ondernemen/1368113/volkerwessels-eerste-gebruiker-megahal-voor-transport-via-de-grachten

https://fd.nl/ondernemen/1315033/zakenduo-steekt-160-mln-in-distributie-via-amsterdamse-grachten

Over Amsterdam Logistic Cityhub

Amsterdam Logistic Cityhub biedt totaaloplossingen op het gebied van distributie, opslag, transport en meer – voor uiteenlopende branches zoals de bouw, horeca en e-commerce. De bouw van Amsterdam Logistic Cityhub begint februari 2021. Oplevering zal vanaf Q3 2022 gefaseerd plaatsvinden. Meer informatie is te vinden op de website:

https://amsterdamlogisticcityhub.nl