icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 november 2020

Beveiligingskap voor de steigers

Ongevallen, ze komen helaas voor op de bouw. Ook bij ons. Daar leren wij van en met onze (veiligheids)mensen gaan wij dan op zoek naar oplossingen. Veiligheid moet een structureel karakter hebben. Zo hebben vanuit VolkerWessels Materieel & Logistiek Karst Nieboer en Johan Zwoferink samen met CT&T een beveiligingskap ontwikkeld. Deze beveiligingskap kan onder andere worden geplaatst op de doorstekende binnenstaander van de steigervloer en overige uitstekende delen.

Minder struikelgevaar

De inzet van de beveiligingskap verkleint de kans op ernstig letsel; enerzijds doordat de scherpe of puntige buiseinden worden afgeschermd door de afgeronde vorm van de dop en anderzijds door het markeren van mogelijke gevaren middels de opvallende kleur van de beveiligingskap. De beveiligingskap kan ook worden toegepast voor de horizontale uitstekende steigerbuizen die een mogelijk gevaar opleveren. Met behulp van de beveiligingskap hopen wij het struikelgevaar op het steiger te reduceren. Immers, 35% van al onze verzuimongevallen heeft #struikelen#verstappen of #uitglijden als oorzaak. Uit onderzoek is gebleken dat een betere voorbereiding, een ‘nette’ bouwplaats en elkaar aanspreken op onveilige situaties, de beste manieren zijn om deze ongevallen te voorkomen. De beveiligingskap helpt ons daarbij enorm.  

Eenvoudig te plaatsen

De beveiligingskap kan onder andere worden geplaatst op de doorstekende binnenstaander van de steigervloer en overige uitstekende delen. De beveiligingskap is herbruikbaar en is eenvoudig te monteren en te demonteren. Deze dop is geschikt voor zowel Tube-lock als Layher steigermaterieel, middels een demontabel binnenwerk. Multi inzetbaar dus.

De ontwikkel- en testfase

Voorkomen van fouten en meldingen van de arbeidsinspectie en toezichthouders bij gebruik van steigers zijn belangrijk. Bij het gebruik van steigers bleek behoefte te zijn aan een afscherming van de uitstekende delen op de steiger. Dit om de veiligheid te vergroten. Wij hebben hiervoor de samenwerking gezocht met [hyperlink] CT&T uit Nijverdal en gezamenlijk hebben wij gekeken naar alle details wat betreft de omstandigheden en de gevraagde eisen, dit resulteerde in een 3D-model. Het ontwerp is vervolgens verder uitgewerkt en stap voor stap verbeterd waarbij gebruik is gemaakt van de 3D printer van CT&T. Op deze wijze konden de verschillende prototypes getest en verbeterd worden. Van het finale type is een matrijs gemaakt en de doppen zijn seriematig geproduceerd. Een mooi Nederlands product.

Type product en uitvoering

De beveiligingskap is gemaakt van een oersterk recyclebare kunststof, zijn dan ook praktisch onverwoestbaar (ook bij lage temperaturen) en hebben een opvallende fluorescerende kleur (RAL 2007). Kortom een duurzaam product door een lange levenscyclus en het mogelijke hergebruik van het kunststof. Ook hier is gekeken naar duurzaamheid. Overigens is deze veiligheidskap demontabel en dat betekent dat deze dop geschikt is voor Tube-lock en Layher steigermaterieel. Multi inzetbaar dus.

Bekijk de animatie.

Bestellen?

Dat kan eenvoudig via https://portal.materieeldienst.nl/

Vragen

Bij vragen over de materieelstukken: neem contact op met jzwoferink@materieeldienst.nl. Bij vragen over gebruik of inlog van het Portal: neem contact op met portal@materieeldienst.nl

Vragen over of voor CT&T? info@cttweb.nl