icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 september 2020

Controle op veilig gebruik van rolsteigers

De Inspectie SZW gaat in het najaar controleren of er veilig wordt gewerkt met rolsteigers. De inspecties vinden plaats in het hele land, waarbij de aandacht uitgaat naar kleinere bouwplaatsen, zowel nieuwbouw als renovatie en onderhoud.

Vergroten van bewustzijn

VolkerWessels Materieel & Logistiek streeft naar een evenwichtige beperking van de risico’s op het gebied van o.a. veiligheid en kwaliteit. Wij doen geen concessies als het gaat om veiligheid. We werken veilig of we werken niet. Ons veiligheidsbeleid is gericht op het voorkomen van persoonlijk letsel, de zorg voor de veiligheid van derden en het voorkomen van materiële schade. Daarnaast is ons beleid gericht op het vergroten van het bewustzijn rondom het onderwerp veiligheid en het streven naar continue verbetering op dit vlak. Dit geldt dan ook voor het leveren van materieel.

Valgevaar

Onze rolsteigers zijn veilig en dienen op de juiste wijze opgebouwd te worden. Dit conform de voorschriften/handleiding. Het werken op en met een rolsteiger dient uiteraard veilig te gebeuren. Gelukkig hebben wij te maken met zeer weinig ongevallen, echter valgevaar ligt altijd op de loer.

Valgevaar is een onderwerp dat het gehele jaar aandacht verdient. Bewustwording is belangrijk en een inspectiebezoek brengt dit nog eens extra onder de aandacht. Als er bij een inspectiebezoek sprake is van valgevaar, dan volgt er onherroepelijk een boete en legt de Inspectie de werkzaamheden stil. Meer lezen over de controle van de Inspectie SZW, lees je hieronder.