icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 november 2020

Gasflessenberging

Het nemen van veiligheidsmaatregelen stopt nooit. Soms moet je acteren op een ongeval of bijna ongeval. Dat doet VolkerWessels Materieel & Logistiek dan ook met het leveren van een veilige en flexibele opslag van propaanflessen via het Portal. De glasflessenberging.

Wat ging eraan vooraf

Onlangs ontplofte door een lekkende gasfles een materieelcontainer bij een project in de gemeente Vijfhuizen. De container vulde zich met gas en door een (elektrische) ontstekingsbron is de container tot ontploffing gekomen. De schade was enorm. Niet alleen voor de container maar ook voor de kantoorunits. Hierop volgde een WAVE-alert over de geëxplodeerde container en de opslag van gasflessen.

VolkerWessels Materieel & Logistiek onderneemt actie

Het opslaan van gasflessen is in Nederland aan diverse regels onderhevig. Deze regels zijn vastgelegd in de PGS 15 norm die de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen bevat. Om te zorgen dat de containers voldoen aan alle eisen voor opslag en transport, faciliteren wij in een gasflessenberging. Dit is een flexibele opslag voor propaanflessen. Er kunnen twee lagen flessen opgeslagen worden. Totaal 24 flessen van 11 of 14 kg. Door de middenetage weg te klappen, kunnen er ook 12 flessen van 33 kg worden opgeslagen. Op deze manier voorzien wij in een veilig en flexibele berging die bovendien eenvoudig te verplaatsen is. De flessenberging kan gebruikt worden voor zowel kleine propaanflessen als de lange zuurstofflessen.  Let op: een andere wijze van opslaan van gasflessen is niet toegestaan.

Extra veiligheid

De flessenberging is voorzien van insteekborden waar de veiligheidsbladen en noodtelefoonnummers ingestoken kunnen worden. Bovendien is er een voorziening aanwezig waar een brandblusser gemonteerd kan worden. Ook is de berging voorzien van borden om de noodzakelijke waarschuwingsstickers op te bevestigen. Kortom, als het gaat om de veiligheid worden hier geen concessies gedaan.

Afmetingen/nadere specificaties

De afmeting van de berging is:

  • hoogte: 191 cm
  • breedte: 138 cm
  • diepte: 110 cm

Overige specificatie zijn: 

  • midden etage opklapbaar
  • 2 vorksloffen aan onderzijde
  • dubbele draaideur (afsluitbaar)
  • 4 hijsogen aan bovenzijde
  • 2 stuks notitie tableau A4 op deur
  • 1 stuks staalplaat A4 voor veiligheidstickers op deur
  • 1 stuks plaat t.b.v. brandblusser aan zijkant

Eenvoudig bestellen via het Portal

Dit gaat net als andere materialen en materieel eenvoudig. Na het aangeven van het gewenste artikel (in dit geval de flessenberging) geef je de gewenste leverdatum en verwachte retourdatum aan. De huurprijs is direct inzichtelijk.

Ga naar https://portal.materieeldienst.nl/