icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 februari 2020

Veilig werken op hoogte - 1e prijs!

Torenkraanmachinist Henry Bolk van VolkerWessels Materieel & Logistiek wint prijs met veilig werken op hoogte.

Zichtbare borging in kantelbak

Veilig werken vinden wij binnen VolkerWessels Materieel & Logistiek van het grootste belang. Onze medewerkers denken continue mee als het gaat om verbeteringen.

Onlangs heeft de projectenafdeling van FrieslandCampina Ingredients een campagne gehouden voor het ‘Veilig werken op hoogte’. Onderdeel van de campagne was het bekijken van je eigen werkplek en het aandragen van goede en verbeterpunten.

Onze collega torenkraanmachinist Henry Bolk heeft hier aan meegedaan en zijn idee is als winnaar uit de bus gekomen! De verbetering van een zichtbare borging van de kantelbak is doorgevoerd door de veiligheidspal oranje te maken. Hierdoor is het altijd duidelijk dat een kantelbak zichtbaar is geborgd. Samen maken wij het verschil!

Zie hieronder borging in oranje.

Samenwerking

Verbeteringen op het gebied van veilig werken op hoogte werd vormgegeven in samenwerking met een aantal bedrijven: Visser&Smit Bouw, Goossen Te Pas Bouw, VolkerWessels Materieel & Logistiek. Het project is bouwkundig nagenoeg klaar en eindigt medio mei 2020. Tijdens dit project heeft VolkerWessels Materieel & Logistiek de verbetering doorgevoerd in de kantelbakken. We werken veilig of we werken niet!

Van regionale prijs naar landelijke finale

Torenkraanmachinist Henry Bolk heeft deze werkopdracht vorig jaar aangedragen en heeft hiervoor de regionale prijs gewonnen. Zijn initiatief is echter zo goed beoordeeld dat resulteerde in een 1e plek van alle regio’s samen. VolkerWessels Materieel & Logistiek stimuleert verbeteringen vanuit het werkveld en is bijzonder trots op dit eindresultaat.