icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 november 2020

Vervanging 1400 brandblussers

Duurzaam en veilig inzetten van materieel en materiaal. Dat vinden we belangrijk. De komende 3 jaar gaan wij versneld onze 1.400 brandblussers (poeder) vervangen voor een milieuvriendelijker variant zonder PFAS.

Invloed van brand en blusschuim met fluor op mens en milieu

Een brand produceert vervuilende stoffen en giftige gassen die het milieu flink kunnen schaden en de mens in gevaar kunnen brengen. Hoe eerder een brand geblust is, hoe kleiner de schade aan mensen, dieren en bezittingen. Bovendien wordt de schade aan het milieu beperkt, omdat er minder schadelijke stoffen en gassen vrijkomen en er minder blusschuim wordt gebruikt. Waarom is dat blusschuim/poeder met fluor dan zo slecht voor mens en milieu? Het fluorzuur dat in het blusmiddel zit, sijpelt door de bodem in het grondwater en wordt uiteindelijk door mens en dier opgenomen via drinkwater, voedsel en de huid. We hoeven natuurlijk niet te melden dat dit slecht is voor mens, dier en het milieu. Daarom gaan we ze vervangen! 

De voordelen van een (PFAS-)fluorvrije brandblusser

Als je weet dat een blusmiddel met fluor negatieve effecten veroorzaakt, besef je ook hoe belangrijk het is om een blusmiddel zonder fluor te gebruiken. Bij VolkerWessels Materieel & Logistiek zijn we er samen met onze leverancier Velco, na uitgebreid testen, erin geslaagd om onze huidige poederblussers te vervangen voor fluorvrije schuimblussers. De praktische brandblussers die je van ons gewend bent, maar dan met duurzamer blusschuim! Vrij van flourcomponenten en oplosmiddelen. Andere voordelen:

  • Gemaakt van bijna 100% natuurlijke grondstoffen
  • Milieuvriendelijk geproduceerd en verpakt
  • Makkelijk in gebruik met duidelijke veiligheidsinstructie
  • Handig bediening, gewicht van slechts 6 kiloGreen Foam label

Hoe werkt de fluorvrije brandblusser?

Onze brandblusser zonder fluor ziet eruit zoals de standaard schuimblussers. De brandblusser is gemakkelijk in gebruik en zo licht mogelijk gemaakt, zodat vrijwel iedereen ermee uit de voeten kan. Het schuimmondstuk is zo ontwikkeld dat de lucht uit de omgeving wordt getrokken en gemengd wordt met blusmiddel. Zo ontstaat er een extra dikke schuimlaag die de zuurstof uit de brandbron scheidt, zodat de brand zo snel mogelijk dooft en afkoelt. De brandblusser kan zowel voor polaire als niet-polaire branden gebruikt worden.

Eenvoudig bestellen via het Portal

Dit gaat net als andere materialen en materieel eenvoudig. Na het aangeven van het gewenste artikel (in dit geval de brandblusser) geef je de gewenste leverdatum en verwachte retourdatum aan. De huurprijs is direct inzichtelijk. Ga naar https://portal.materieeldienst.nl/