icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Innovatie

Innovaties zijn niet alleen leuk en inspirerend maar in de snel veranderende markt steeds belangrijker voor het bestaansrecht van organisaties. Een belangrijke voorwaarde voor VWML om te innoveren, is dat de innovatie immer vraaggestuurd dient te zijn; het moet een bestaand bestaand of toekomstig probleem oplossen. Met de ontwikkeling van nieuwe concepten, digitalisering en de inzet van IoT en Artificial Intelligence anticipeert VWML vandaag al op de bouw van de toekomst.

Internet of Things (IoT)

IoT gaat over het verbinden van objecten en apparaten die zijn uitgerust met sensoren, software en andere technologieën waarmee ze via internet data kunnen verzenden en ontvangen. Slimme gebouwen, bouwplaatsen waar gereedschap niet meer zoekraakt en smart sustainable infra solutions, slimme stoplichten ( iVRI Vialis) IoT speelt een belangrijke rol in de bouwplaats van de toekomst. Een aantal van de speerpunten, op basis van klantbehoefte, van VWML op dit gebied zijn: wagenparkbeheer, locatiebepaling materieel (assettracking), meten en monitoren van logistieke bewegingen en duurzaamheid. Assettracking in materieel leidt er uiteindelijk naast
accurate locatiebepaling, ook tot een slim facturatieproces en optimaliseren van de keuringen.

Artificial Intelligence

Op steeds meer bouwplaatsen zetten wij drones en slimme camera’s in. Wij zien dat de output van deze hulpmiddelen steeds meer wordt gebruikt in dagstarts op de bouwplaatsen. Deze technieken stellen u in staat om de voortgang van de bouwproductie te monitoren en tevens te koppelen aan de digitale planningen voor de 4D BIM planning. Zo kunt u real-time monitoren of daadwerkelijk gebouwd wordt volgens plan. Tevens wordt de data gestructureerd opgeslagen zodat later altijd teruggekeken kan worden hoe een project exact verliep. Zowel bouwtijd als bouwkwaliteit wordt hiermee gewaarborgd. 

Robotisering

We onderzoeken de mogelijkheden om werkprocessen veiliger en slimmer te maken door de inzet van robots. Zo zijn we samen met onze partner YES!Delft aan het onderzoeken hoe we een robothond (‘Spot’) kunnen inzetten op bouwplaatsen en hoe deze het werk simpeler, veiliger en sneller kan maken. Deze technologische viervoeter kan op lastig bereikbare of gevaarlijke plekken komen en daardoor het werk op bouwplaatsen veiliger maken.

In samenwerking met YES!Delft maken we nu een case waarbij de robothond (‘Spot’) met zijn 360 cam op de bouwplaats de voortgang en kwaliteit monitort.
Bien van Kimmenaede, Procesmanager