icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

BIM

VolkerWessels Materieel & Logistiek ziet enorm veel meerwaarde in BIM, LEAN en ketensamenwerking om zo de eigen bedrijfsprocessen maar ook het integrale bouwproces substantieel te verbeteren. Intensievere samenwerking en kennisdeling met onze bouwpartners en verdergaande digitalisering en informatiemanagement leiden tot meer rendement, maar ook tot meer arbeidsvreugde! Samen komen we écht verder! Onze samenwerking met DigiBase is hier een mooi voorbeeld van. Hier zijn wij trots op!

Bouwprojecten worden steeds vaker in 3D getekend. Om aan te sluiten op deze trend, zijn wij een flink aantal jaren geleden begonnen om ons hele materieelpakket in 3D te modelleren. Onze werkvoorbereider zijn als BIM-modelleurs in staat het virtuele gebouw van onze klanten te verrijken met onze materieelmodellen. 

Samen met onze klanten bouwen we eerst digitaal voordat we ‘buiten’ gaan bouwen. Zo kunnen we voor ieder project vooraf de optimale materieelinzet voor een project bepalen en faalkosten reduceren. De objecten hebben we verrijkt met data zoals hoogte, breedte en gewichten. Daarmee kunnen we er op termijn nog meer voordelen uit halen, zoals o.a. het sneller en beter calculeren, bestellen, het beheren van de materieelvoorraad en analyseren. 

Samen werken we aan de beste materieeloplossing voor het bouwproject.


Neem gerust contact op met Joost Elferink van VolkerWessels Materieel & Logistiek  (jelferink@materieeldienst.nl).