icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 april 2021

Dit was de Future Builders Day

Tijdens de Future Builders Day konden studenten en young professionals kennismaken met de wereld van bouw en infra. Onder leiding van Talitha Muusse volgden diverse sprekers elkaar op, om in hun kwartiertje de charmes van de bouw en infra bloot te leggen. Sebastian Hegeman, BouwHub coördinator bij VWML was erbij.

In een studio in Zoetermeer organiseerde op 5 april Bouwend Nederland de Future Builders Day. Vanuit VWML gaf Sebastian Hegeman een kijkje in de werkprocessen rondom de BouwHub. In het thema Future Builders Logistics probeerde hij zijn kijkers te informeren en vooral te inspireren. We blikken terug op een bijzondere dag.

Hoe heb jij de Future Builders Day ervaren?

Goed georganiseerd, leuk om op de main-stage te mogen staan. Al was dat wel even wennen aangezien ik het hoorde op het moment dat ik aan de beurt kwam. Goed om te zien dat er zoveel animo was onder de doelgroep. Op deze manier kunnen studenten en young professionals echt kennis maken met het werk waar wij als VWML ons dagelijks mee bezig houden. Om de FBD nog krachtiger te maken denk ik dat een stukje interactie met de doelgroep tijdens de spreeksessies een mooi ontwikkeling kan zijn voor de volgende editie.

Waarom denk je dat het goed is dat VWML op dit soort events aanwezig is?

Je kunt je eigen verhaal maar één keer zelf verkopen, anderen doen het graag voor je maar dan is elke vertaling ervan anders. En we zijn niet met “gewoon werk” bezig maar proberen echt te innoveren. Dit verdient aandacht en de doelgroep studenten is beter bestand tegen vernieuwing en dus dé groep om aan te spreken. Vernieuwen is de reden om wel in de bouw te treden, zo gold het in ieder geval voor mijzelf.

Wat zou je jouw kijkers nog mee willen geven?

Neem wat je leert op school mee naar het bedrijf waar je gaat werken en vernieuw op elke mogelijk manier. De blokkade  “we doen dit altijd al zo” is reden genoeg om even door te lopen naar de volgende. Strand niet in vastgeroeste routines, maar blijf juist die frisse ambitie omarmen.