icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 december 2021

Kentekenbewijs voor een aantal (land)bouwvoertuigen vanaf 2022 verplicht

Vanaf 2022 geldt een registratie-/kentekenbewijsverplichting voor een aantal (land)bouwvoertuigen. Welke voertuigen vanaf 2022 wel en niet in het bezit van een kentekenbewijs moeten zijn, legt VWML aan u uit.

Kentekenbewijsverplichting

Vanaf 01-2022 geldt een registratie-/kentekenbewijsverplichting voor een aantal (land)bouwvoertuigen. RDW heeft de criteria hiervoor opgesteld per voertuigcategorie, te weten: 

  • Categorie: T Land – of bosbouwtrekkers op wielen
  • Categorie; C Land – of bosbouwtrekkers op rupsen
  • Categorie: Z motorrijtuig met beperkte snelheid
  • Categorie: U Mobiele machines (vervangt per definitief 01-06-2021 categorie Z)
  • Categorie: R Land-of bosbouw aanhangwagens
  • Categorie: S verwisselbare getrokken uitrustingstukken

Na inventarisatie van deze criteria over het gehele materieelpakket van VWML zijn er voor ca. 100 voertuigen de kentekens binnen de gestelde deadline aangevraagd. Hoofdzakelijk in de categorieën Z en T. 

Geldt dit voor mijn voertuig?

De voertuigeigenaren van de voertuigen waarvoor een kenteken is aangevraagd hebben hier bericht over ontvangen. Heeft u geen bericht ontvangen van VWML dan valt uw voertuig niet binnen de kentekenplichtcategorie en hoeft u verder niets te doen.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de afdeling Technisch Beheer met Arie Versteeg via: arie.versteeg@vsmaterieel.nl