icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 april 2024

NoNox-filter geleverd voor Einstein Telescope

Met trots kondigen we aan dat we ons NoNOx-filter hebben geleverd voor het geologisch onderzoek van de Einstein Telescope. Deze telescoop, met telescooparmen van tien kilometer lang, laserlichten en tunnels onder de grond, zal Europa's toonaangevende observatorium voor zwaartekrachtsgolven worden. Dit biedt wetenschappers de kans om zwarte gaten te horen samensmelten en nieuwe inzichten te verkrijgen in het vroege universum. Momenteel wordt er geologisch onderzoek uitgevoerd naar de grondlagen voor eventuele bouwwerkzaamheden van de Einstein Telescoop.

Locatie

De eerste boringen vinden momenteel plaats in het landelijke gebied van Sint Pietersvoeren. Aangezien de locatie zeer gevoelig is, heeft VWML de opdracht gekregen om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Ons NoNOx-filter speelt hierbij een cruciale rol door de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) te minimaliseren. We hebben het NoNOx-filter geïnstalleerd op zowel de verticale boormachine (Euro 5) als op een 135 kVA aggregaat (stage V)

 

NoNox filter

Ons NoNOx-filter is een innovatieve technologie die de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) uit dieselmotoren aanzienlijk vermindert. Het filter werkt door de uitlaatgassen te leiden door een katalysator die de NOx-moleculen omzet in onschadelijke stikstof en zuurstof. Door ons NoNOx-filter te leveren, dragen we bij aan een duurzamere uitvoering van het project. De Einstein Telescoop is een belangrijk wetenschappelijk project dat ons meer kan leren over het universum. We zijn trots dat we met ons materieel een bijdrage leveren aan het succes van dit project.