icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 april 2022

Stille kracht: BouwHubmedewerkers Cees & René

De afgelopen tijd spraken we vaak over de BouwHub. Bij VWML geloven wij dat dit concept de toekomst van de bouwlogistiek is. Het idee is duidelijk., maar wie zijn nu de dagelijkse drijvende krachten achter de BouwHubs? Vandaag geven we het woord aan collega’s Cees van der Stelt en René in ’t Veld, beiden werkzaam op de BouwHub Eindhoven.

Hoe zijn jullie bij de BouwHub terecht gekomen?

Cees: Ik heb als timmerman 29 jaar gewerkt bij Boele en van Eesteren in het onderhoud /renovatie/woningbouw. Ik ben op de BouwHub terecht gekomen doordat ik lichamelijke klachten kreeg, ik zou eerst in het onderhoud gaan in het Haga ziekenhuis in DenHaag, maar dat werd uitgesteld en toen kwam VWML met de BouwHub. Ik had daar in eerste instantie nog nooit van gehoord maar na uitleg op kantoor ben ik er in gestapt ik zag daar absoluut de uitdagingen in.

René: Ik ben eigenlijk via Cees bij de BouwHub terecht gekomen. Ook ik kreeg te maken met een hernia waardoor zwaarder werk voor mij geen optie meer was. Cees tipte mij over zijn werk en sprak met zoveel enthousiasme over de BouwHub dat ik het ben gaan proberen.

Waar zit in jouw idee de kracht van de BouwHub?

Cees: De kracht(en) van de BouwHub zijn er veel. Snel schakelen met de projecten en het aanleveren van 100% volle belading zijn een kleine greep uit de overgrote meerwaarde van dit concept. Ook in renovatieprojecten zie ik echt voordelen; alles prefabben op de BouwHub, daar is heel veel winst in te behalen.

René: Wat ik altijd noemenswaardig vind zijn de resultaten die we blijven boeken met de BouwHub. Natuurlijk kunnen we zeggen dat we werken voor een veiligere, leefbaardere, duurzamere en efficiëntere bouwlogistiek, maar als de resultaten dit dan niet bevestigen dan roep je eigenlijk maar wat. Bij onze BouwHub is dat absoluut niet het geval en de resultaten spreken daarin voor zich.

In hoeverre zie jij de BouwHub in de bouw van toekomst?

Cees: Ik zie de Bouwhub de komende jaren alleen maar groeien ,de binnensteden worden steeds voller dus er blijft weinig plaats over, er zijn nog altijd verbeterpunten, maar we zijn op de goede weg.

René: Uiteindelijk zie ik de BouwHub als basis voor de binnenstedelijke bouwlogistiek. Je merkt nu al dat steeds meer bouwbedrijven zoeken naar manieren om hun duurzaamheidsambities te realiseren. Steeds vaker komen zij uit bij onze BouwHub.

Wat zijn de voornaamste reacties die jullie horen van leveranciers op de BouwHub?

Cees: We krijgen altijd hele positieve reacties ,voorbeeld vrachtwagenchauffeurs die gelijk geholpen worden dus geen wachttijd daar zijn de uitvoerders weer blij om.

René: Dat spullen, materialen op tijd geleverd worden. We hebben bij ons laatste renovatieproject 98% van de vrachten op tijd geleverd. Iets waar ik persoonlijk trots op ben.