icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 maart 2022

Studio Beton: VWML kijkt terug op een geslaagde editie

De klimaatdoelstellingen vragen om een andere aanpak op het gebied van bouwlogistiek in de stad. Hoe gaan slimme bouwers hiermee om en wat kan de BouwHub hierin betekenen? Donderdag 17 maart organiseerde Studio Beton een webinar over de energietransitie. Directeur VWML Ron Frazer dook de diepte in over het gebruik van bouwhubs aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Zo vertelde hij over de ervaringen van VolkerWessels met de BouwHub en de duurzaamheidsambities op het gebied van binnenstedelijke bouwlogistiek met als doel emissievrij te werken. Welke voordelen het heeft opgeleverd en of er al meetbare resultaten zijn en wat voor vervolg dit krijgt in Amsterdam en/of andere steden?

Daarnaast verzorgden Walther Ploos van Amstel, Lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam onder begeleiding van presentator Michaël Menting (Dura Vermeer & Lid Programmacommissie Beton Event) een interessante presentatie over dit thema in relatie tot bouwlogistiek en schetste hij een beeld van wat de sector binnen afzienbare tijd aan uitdagingen kan verwachten.

De aflevering terugkijken? Klik hier!