icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 augustus 2021

Terugblikken met: Bien & Marinka

Ruim een maand geleden zijn Bien van Kimmenaede, Procesmanager IoT, en Marinka Kraaijenbrink, Business analist, gestart bij VWML. Aan een nieuwe baan beginnen bij een organisatie in transformatie kan een behoorlijke uitdaging zijn. We blikken met beiden terug op hun eerste weken bij VWML.

Hoe hebben jullie de eerste maand ervaren?

Marinka: Mijn eerste maand heb ik zeer positief ervaren. Ondanks dat ik nieuw ben in de branche en binnen VolkerWessels kan ik al aardig mijn weg vinden. Dit is helemaal te danken aan alle hulp die ik van collega’s krijg! Daarnaast heb ik enorm veel geleerd over de branche en wordt ik heel enthousiast van alle ontwikkelingen die er gaande zijn op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid en digitalisering.

Bien: De maand is voorbij gevlogen! Natuurlijk veel nieuwe gezichten en indrukken, maar wel gelijk lekker aan de bak! Enerzijds voelt het alsof ik gister ben begonnen en aan de andere kant lijkt het alsof ik al een jaar in dienst ben. Ik merk hoeveel energie en plezier ik haal uit mijn werk. Tot nu toe ben ik elke dag met een lach naar werk gegaan, met een voldaan gevoel naar huis gereden en heb ik iedere dag zin in de volgende.

Wat is jullie eerste indruk van VWML?

Marinka: Waar ik onder de indruk (en dit was ook meteen één van mijn eerste indrukken) van ben bij VWML is het innovatie vermogen en de aandacht voor digitalisering. Ondanks dat veel organisatie en branches erkennen dat digitalisering de toekomst heeft, na meer dan een jaar met corona al helemaal, zie je niet overal dezelfde slagkracht terug. Bij VWML zie ik absoluut slagkracht.

Bien: Een bedrijf met heel veel kansen en potentie! Zoveel projecten en dingen die opgepakt kunnen worden. Wel is het belangrijk om focus te houden om niet van alles tegelijk op te pakken en half te doen, maar dingen juist te prioriteren en af te ronden. Maar, kansen en mogelijkheden biedt VWML zeker!

Waar zien jullie in je werk nog een uitdaging?

Marinka: De hoeveelheid aan informatie! Zeker omdat ik nieuw ben op alle fronten, is het soms wel een uitdaging om alle informatie te verwerken en te vertalen naar een format waar wij als organisatie iets aan hebben.

Bien: Excel, haha! Ik moet nog even wat micro-learnings volgen zodat ik hier wat beter mee om kan gaan.

Hoe zijn jullie door de VWML collega's ontvangen?

Marinka: Mijn collega’s hebben mij enorm hartelijk ontvangen. Ik kan altijd aankomen met vragen en er wordt ruim de tijd genomen om mij wegwijs te maken. Zelfs wanneer ik sommige mensen wel zes keer op een dag benader...

Bien: Naar mijn mening, ben ik met open armen ontvangen! Iedereen is in voor een kopje koffie en heeft de tijd genomen kennis met me te maken en te vertellen waar men zich mee bezig houdt. Aan rondleidingen en uitleg ook geen gebrek gehad. Uiteraard door de vakantie periode ook nog een aantal mensen niet gezien of gesproken, maar dat komt zeker nog wel en daar kijk ik ook naar uit.

Met welke eigenschap gaan jullie bijdragen aan VWML?

Marinka: Mijn kracht zit in het bewaken van het overzicht en synergie binnen een organisatie. Ik ben altijd op zoek naar de raakvlakken tussen processen, mensen en techniek. Met het ontstaan van VWML denk ik dat deze eigenschap hier veel in kan bijdragen.

Bien: Met mijn hands-on mentaliteit denk ik VWML zeker verder te helpen groeien. Laat mij maar als “Bien de Bouwer” zelf over de werf lopen en dingen ervaren en/of uitproberen, daar draai ik mijn hand niet voor om. Lopen we ergens tegenaan? Proberen we het op een andere manier en gaan we op zoek naar andere mogelijkheden. Denken in oplossingen in plaats van problemen; Yes we can (and will)!