icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 april 2021

Vier\Voor | Johan & Marco

In de rubriek Vier\Voor stellen we vier vragen aan twee collega’s van VWML. Beide collega’s hebben hun roots liggen bij VSM of VWB en zijn werkzaam in een soortgelijke functie. Deze keer: Johan van Rhijn en Marco ten Voorde, de KAM Specialisten van VWML.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Marco: Aangezien ik in principe maar 1 dag per week voor VWML (voorheen VWB) werk en de andere dagen voor een andere VolkerWessels werkmaatschappij, is die ene dag vaak wel erg vol gepland met overleggen of collega’s die zaken, met name veilig werken, willen doornemen. Standaard is er altijd ruimte voor het doornemen van de klachten van de buitenmonteurs en het doornemen van de KAM-planning (zijn audits uitgevoerd, WPI’s gelopen) en de Toolbox maken en toezien op uitvoering. Buiten de ene dag bij VWML staat natuurlijk wel altijd de mailbox open en kunnen ook ieder moment WAVE-meldingen binnen komen waar op geanticipeerd moet worden. Er is altijd wel iets te doen.

Johan: Ik zeg zelf altijd dat ik een dynamische baan heb, en juist dat maakt het leuk. Toch probeer ik een planning voor mezelf aan te houden, maar die kan zomaar veranderen als er vragen komen van collega’s of wanneer er iets gebeurt. Als ik in Dordrecht of op een locatie aan het werk ben probeer ik altijd een rondje daar te lopen en de aanwezige collega’s te woord te staan. Als ik een dagje thuiswerk dan werk ik onder meer de opgespaarde administratie bij of werk ik een vraagstuk uit.

Waar krijg jij energie van?

Marco: Ik krijg de meeste energie van collega’s die zonder morren of voordat je ze continu een reminder moet sturen acties oppakken en uitvoeren. Er zijn veel collega’s binnen VWB of nu VWML die pro-actief bezig zijn met hun werk. Dat is prettig! Privé ben ik zeer tevreden hoe ik het op dit moment voor elkaar heb. Prettige thuissituatie in een mooi huis en voldoende tijd en ruimte om mij ook bezig te houden met mijn hobby ‘jeugdvoetbal’. 

Johan: Energie haal ik persoonlijk uit het ontspannen in mijn vrije tijd: genieten van een wandeling, een fietstocht of met vrienden op stap gaan. Op het werk krijg ik energie als ik iemand heb kunnen helpen met een vraagstuk of een bruikbaar veiligheidsadvies heb gegeven

Waar ben jij trots op?

Marco: Trots ben op het feit dat we met elkaar goed bezig zijn om VWML te laten slagen. Ook op KAM-gebied, gaat dat erg soepel. De plannen zijn gemaakt en worden al uitgevoerd en de samenwerking met Johan verloopt vlotjes.

Johan: Trots ben ik dat we als VSM al een paar jaar geen ongevallen met verzuim hebben en dat heb ik aan de collega’s te danken die veilig willen werken. Als ik op een werkplek kom en alles ziet er veilig uit en de collega’s hebben zelf nagedacht over de veiligheid, ja dan ben ik ook trots op wat we samen hebben bereikt. Ik ben ook een beetje trots op mezelf dat ik toch niet word gezien als de politieman van de KAM afdeling maar als de collega die helpt om veilig te werken. Daarnaast vormen Marco en ik een goed team.

Wat is voor jou typerend aan VSM of VWB?

Marco: Kenmerkend voor de VWB-collega’s is de diversiteit van de kennis die er in huis is. Als KAM’er moet je overal een beetje van af weten, maar als je dan de diepte in moet voor een technische vraag, inkoop-aspect, bepaalde regels op bouwlocaties etc. dan is er altijd wel iemand die je kan helpen. Je vraagt niet vaak mis. Een sterk punt van de organisatie.   

Johan: Typerend aan VSM vind ik de diversiteit van de uitgevoerde werkzaamheden, de verschillende collega’s op de afdelingen en de locaties in Nederland. Daarnaast is het ook typerend dat iedere locatie toch zijn eigen subcultuur heeft, als ik nou bijvoorbeeld in Staphorst kijk dan is er weer een andere cultuur dan in Amsterdam. Maar het meeste typerend vind ik wel de veerkracht van de collega’s van VSM, we hebben de laatste tijd best wel wat veranderingen meegemaakt maar er wordt gelukkig nog steeds gelachen.