icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 mei 2021

VWML en Hyrde lanceren nieuw voertuigvolgsysteem VLOW

De eerste stappen richting gestandaardiseerd wagenparkbeheer zijn gezet. VWML, Hyrde en Wevi slaan de handen ineen en presenteren het nieuwe voertuigvolgstysteem VLOW. Daaropvolgend is een nieuw proces opgezet voor de bedrijfsbussen waarin we wijzigingen doorvoeren op het gebied van de Track & Trace tooling. Meer efficiëntie en effectiviteit aanbrengen in het wagenparkbeheer, dat is wat we doen.

Samenwerking VWML, WEVI en Hyrde

VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML), WEVI en Hyrde hebben de handen ineengeslagen. Het bundelen van ieders expertise zorgt voor een efficiënt Wagenparkbeheer. WEVI zorgt voor de nieuwe bussen en de standaardinrichting. VWML focust zich op het materiaalbeheer in en rond de bussen en Hyrde heeft de technologie ontwikkeld om de bussen én het materieel te monitoren.

Overstap naar VLOW

Het nieuwe voertuigvolgsysteem: VLOW voor de werkmaatschappijen binnen VolkerWessels biedt vele mogelijkheden om het gebruik van uw wagenpark te optimaliseren. Als eerste levert VLOW, volgens de richtlijnen van het FiscaalKeurmerk, de ritregistratie voor de medewerkers. Daarnaast biedt de oplossing nieuwe functionaliteiten als het uitlezen van brandstof, storingen en ritten. De data kan gebruikt worden voor optimalisatie van uw processen, het in kaart brengen van transportbewegingen en geeft inzicht in uw CO2 impact. De data is online toegankelijk en wordt vertaald naar verschillende rapporten en dashboards. De eerste werkbussen met het nieuwe VLOW systeem zijn inmiddels de weg op.

Welke acties liggen bij VWML, Hyrde en Wevi?

  • Iedere nieuwe bedrijfsbus die u bestelt , wordt door PSB voorzien van een ritregistratie systeem en in uw omgeving geplaatst bij aflevering.
  • Via de mail ontvangt u een link naar de VLOW omgeving met het verzoek om eenmalig uw wachtwoord in te stellen.
  • Om u wegwijs te maken in de nieuwe tool, organiseren we de komende tijd verschillende trainingsmomenten.  We sturen u een uitnodiging voor alle drie de sessies met het verzoek een van deze sessies te accepteren. Na afloop van de training is naslagwerk beschikbaar om de informatie nog eens rustig na te lezen. Mocht u ergens tegenaan lopen dan kunt u uw vragen stellen via:  support@hyrde.nl

 

Welke acties liggen bij de werkmaatschappij?

  • Gezamenlijk met de COR is de oplossing getoetst op security en privacy op de voorgeschreven regels binnen VolkerWessels. Het is immers van belang dat privacy wordt gewaarborgd. Zie ook het verstrekte verslag COR 147.

  • Van belang is dat iedere werkmaatschappij de OR op de hoogte brengt en de inzet van de data binnen de werkmaatschappij op de onderstaande mogelijke diensten. Het is een taak van de OR om -indien nodig- instemming te verlenen. Hyrde kan de toegang tot de diensten beperken indien hier geen grondslag voor is.

               o   Historische: voor Fiscale doeleinden zoals ritregistratie
               o   Live data: Direct inzicht in locatie van het voertuig voor optimale planning
               o   Motordata: Optimalisatie wat betreft duurzaamheid, brandstof etc. 

  • Keuze aangeven bij VWML wat betreft additionele hardware zoals het registreren van wisselende bestuurders en of registratie van privé ritten door fysieke button in het voertuig.

Efficiënt, veilig en duurzaam wagenparkbeheer

De standaardisering gaat efficiënt en duurzaam wagenparkbeheer mogelijk maken. Dankzij nieuwe sensoren wordt straks inzichtelijk wanneer materieel aan vervanging toe is en in welke bus het materieel zich bevindt. Daarnaast biedt de data nieuwe mogelijkheden om in de toekomst verder te innoveren op het gebied van duurzaamheid, procesoptimalisatie en zetten we data in voor het winnen van tenders.

VLOW is nog maar het begin. We werken aan nieuwe toekomstige diensten waarin u naast uw voertuigen ook de data van uw machines kunt ontsluiten. Daarnaast werken we aan Tooltracking zodat u nooit meer uw gereedschap kwijtraakt en naar een optimale bezetting kan gaan door gebruik van data.

Vragen?

Voor vragen omtrent support zijn onderstaande kanalen beschikbaar:

-          Vragen wat betreft facturatie, inbouw, hardware verloopt via VWML
Via de chatfunctie op het VWML Portal | portal.materieeldienst.nl

-          Vragen wat betreft data verloopt via Hyrde
support@hyrde.nl