icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 juli 2021

VWML investeert in duurzame energiebron Wattsun

Voortvarend bewandelt VolkerWessels Materieel & Logistiek de weg naar de duurzame bouwplaats. De laatst genomen stap hierin is de aanschaf van de Pop-Up Power van Wattsun. Een draagbaar batterijensysteem als duurzaam alternatief voor de traditionele ‘kleine’ aggregaat. Jasper de Vette, manager projecten VWML: “de aanschaf van deze batterijtechnologie past perfect in onze duurzaamheidsambitie.”

De Wattsun Pop-Up Power is een op te stapelen batterijsysteem. Deze zogenoemde Wattsun Stack, gevormd door een Wattsun Dock en maximaal 4 Wattsun Packs heeft een uitbreidbare capaciteit tot 7800 Wh. De Wattsun Dock is uitgerust met een 230 volt, 2000W aansluiting en levert zuivere spanning voor gevoelige apparatuur. De Vette: de batterijtechnologie zorgt voor 0% uitstoot van stikstof en fijnstof op locatie. Daarnaast heeft hij 80% minder CO2 uitstoot dan een normale kleine aggregaat, wanneer hij wordt opgeladen aan de groene stekker. Het zijn vooral deze cijfers die VWML heeft overtuigd van de meerwaarde van de Pop-Up Power van Wattsun.

De nieuwe energieoplossing wordt vanaf Q3 ingezet op de bouwplaats en fungeert onder andere als energiebron voor schaftwagens. VWML voert tegelijkertijd diverse pilots uit om soortgelijke technologieën aan de duurzame bouwplaats te koppelen.