icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 september 2021

VWML presenteert; de weg naar een duurzame bouwplaats

‘Aan de weg timmeren’ dat is wat we doen. Maar hoe die weg naar duurzaamheid eruit ziet was tot voor kort voor veel klanten de vraag. VWML geeft met ‘de weg naar een duurzame bouwplaats’ een inkijkje in onze duurzaamheidsambities. Directeur Ron Frazer: “we zien dit als een bestaand pad waarvan de meeste stenen nog moeten worden gelegd.”

Om duidelijkheid te verschaffen over de duurzaamheidsambities presenteert VWML de nieuwe duurzaamheidspagina op VWML.nl. Via deze pagina houdt VWML de geïnteresseerden op de hoogte over de laatst genomen stappen op het gebied van duurzaamheid. Het geeft inkijk in het huidige duurzame materieelpakket, zoomt in op de gestelde ambities en behandelt nieuwe initiatieven.

'Duurzame\Donderdag'

Iedere maand zoomt VWML in op een genomen of te nemen duurzame stap. Op deze ‘Duurzame\Donderdag’ staat VWML stil bij de toekomst.

De weg naar een duurzame bouwplaats

Omdat onze projecten zich richten op wonen, werken en mobiliteit, speelt VolkerWessels een belangrijke rol in de overgang naar een klimaatneutrale-, circulaire- en gezonde leefomgeving. Door ons te richten op het verbeteren van de gezondheid van mensen, op het versterken van de natuurlijke omgeving en op goed werkgeverschap, kunnen we als bouwbedrijf van grote meerwaarde zijn.

VWML heeft een duidelijke focus op verduurzaming en heeft de ambitie het expertisecentrum op het gebied van duurzaam materieel te zijn. Op korte termijn ligt de focus op het zoveel mogelijk reduceren van emissies. Op de middellange termijn ligt de focus op het verduurzamen van al het materieel. Met deze initiatieven draagt VWML bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van VolkerWessels en het onderscheidend vermogen hierop. Door het uitbreiden van het materieelpakket met duurzaam materieel, door na te denken over slimme emissieloze logistiek en door kennis en kunde te koppelen aan plan en uitvoering bewandelt VWML de weg naar de duurzame bouwplaats.

Kijk voor meer informatie op onze duurzaamheidspagina.