icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 oktober 2021

VWML zet aan tot omdenken met aanschaf emissievrije graafmachine

VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML) zet met de aankoop van een volledig elektrische Bobcat E19e Electric aan tot omdenken in de markt. De groene graafmachine is emissievrij en wordt eind 2021 op de bouwplaats verwacht. Dick van de Laar, directeur VWML: “met deze volledig elektrische Bobcat geeft VWML de duurzame voorzet die onze klanten alleen nog in hoeven te koppen.”

De Bobcat E19e Electric wordt als normale diesel geleverd en direct omgebouwd naar een zero-emissie variant door Urban Mobility Systems (UMS). De graafmachine heeft een totaalgewicht van 2.120kg, een hoogte van 2.299mm en een breedte tussen de 980 en 1.360mm. Het accupakket is LFP 105 I 350 V / 32 kWh, een hoog voltage systeem waardoor minder verlies en grotere efficiëntie bereikt wordt. De verwachting is dat de groene graafmachine dezelfde prestaties levert als zijn, op diesel aangedreven, broertje. “We zien de aankomende periode vooral als ervaringsfase. Het is de bedoeling dat we onze klanten kennis laten maken met deze nieuwe speler op de bouwplaats. De kennis die onze klanten opdoen monitoren we binnen VWML en gebruiken we om het pad naar emissievrij verder uit te stippelen. VWML zet de markt aan tot omdenken door het gebruik van duurzaam materieel te stimuleren. We proberen echt een gedragsverandering te creëren op het gebied van duurzaamheid”, aldus Van de Laar.

(Blauw)groen

De aanschaf van de nieuwe Bobcat E19e Electric past volledig in de duurzaamheidsambities van VWML en VolkerWessels. VWML is zich ervan bewust dat het een grote rol speelt in de totale emissiereductie van VolkerWessels. VWML voert een duurzaamheidsbeleid waarin bestaand materieel wordt omgebouwd naar Stage V principes en nieuw aangeschaft materieel aan de nieuwste duurzaamheidseisen voldoet. Stap voor stap bouwen aan een (blauw)groene wereld.

Specificaties

Laadtijd
De accu wordt geleverd met type 2 HV laad connector en een on board lader van 6.6 kW. De laadtijd bedraagt 3 uur (380V/63A), 6 uur (380V/32A) of 12 uur (220v/16A).

Accu
De Bobcat E19e Electric bevat een LFP 105 I 350 V / 32 kWh accupakket met capaciteitsmeter en led indicator.

Inzetbaarheid
De Bobcat E19e Electric heeft een inzetbaarheid van acht uur.


De Bobcat E19e Electric is te bestellen via het VWML Portal, portal.materieeldienst.nl