icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 05 april 2022

Wagenparkbeheerders van Infra de spil bij uitrol grijze kentekens

De wagenparkbeheerders van VolkerWessels waren onlangs op uitnodiging van VolkerWessels Infrastructuur, Wevi en VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML)) aanwezig bij een bijeenkomst over wagenparkbeheer. Ron Frazer van VWNL en Niels Noordam van WEVI ontvingen deze groep op de werf bij VWML. Het is belangrijk samen te sparren over het o.a. proces van de grijze kentekens, het bestelproces, de uitlevering en inname van de bussen, materieelbeheer in de bussen én de stappen die we gaan zetten.

24-3-2022 wagenparkbeheer.jpg

Invoering nieuwe werkwijze – we kijken even terug

Als we kijken naar het tijdspad, is er veel veranderd vanaf de invoering van de nieuwe werkwijze met de grijze kentekens in 2020. Het wagenparkbeheer (bedrijfswagens) ging voor alle werkmaatschappijen in een nieuw jasje. Een bundeling van krachten wat resulteerde in een integrale dienstverlening waarmee de werkmaatschappijen in staat werden gesteld om focus te houden op hun eigen kernactiviteiten en deze zo efficiënt, effectief en veilig mogelijk uit kunnen voeren. Dat is gelukt! De wagenparkactiviteiten zijn in 2021 overgedragen aan WEVI en VWML blijft de contractant. Een nieuw integraal proces met gestandaardiseerde voertuigen met de inrichting gaat van start en alle leaseactiviteiten van de grijze kentekens verlopen vanaf 2022 via VWML.

Waar het toe leidt

Afbeelding1.png

Integraal proces

Afbeelding2.png

Bovenstaande afbeelding toont het integrale proces en wie welke rol heeft binnen het proces. Elke stap is in detail gezamenlijk uitgewerkt.

En nu?

De komende maanden gaan we het proces op alle fronten verder optimaliseren en digitaliseren. Wat betreft het materieel in de bussen: binnenkort zijn deze volledig op functieniveau toegerust met het materieel dat nodig is. Less paper, more digital: het volledige wagenpark komt in het WEVI-portaal. Een vervolgoverleg staat ondertussen alweer vast in de maand juli. 

Gezamenlijk op weg met Infra - VWML - Wevi!
Richard Leijnse CFO VolkerWessels Infrastructuur
Afbeelding5.jpg

In ontwikkeling en focus voor 2023

Zo gaan we de materieelstukken in de bussen taggen zodat deze overal en altijd te volgen zijn via dashboards (tooltracking). Momenteel loopt daarvoor een pilot bij VolkerRail. De bevoorrading van de bussen willen wij gaan optimaliseren door innight delivery toe te passen waardoor de voorraad materialen in de bussen ’s nachts wordt aangevuld.