icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 november 2022

Zomaar naar de bouwplaats rijden kan echt niet meer

In deze Nationale Klimaatweek delen wij graag het artikel over duurzame Logistiek. Ron Frazer, directeur VWML is geïnterviewd voor het vakblad en online platform Logistiek.nl. Slimme en duurzame bouwlogistiek krijgt steeds meer aandacht. En dat is nodig, ook voor ons klimaat! “We streven naar een landelijk netwerk van BouwHubs, waar we opereren volgens het Mc Donald’s-Model.”

Bouwlogistiek in grote steden kan een stuk duurzamer en efficiënter

Bouwlogistiek in grote steden kan een stuk duurzamer en efficiënter met de inzet van een bouwhub, is de overtuiging van Ron Frazer, directeur VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML). Frazer is al jaren een vurig pleitbezorger van een landelijk netwerk van duurzame white label bouwhubs. “We staan voor een enorme bouwopgave in steden en als dit hub-concept niet schaalbaar is dan gaat het niet vliegen.”

 

VolkerWessels nam afgelopen maart zijn vierde bouwhub in Nederland in gebruik

Deze Hub is gevestigd op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven. Niet zonder reden want de Lichtstad staat – net als veel andere grote steden - de komende twintig jaar voor een enorme bouwopgave met 21 nieuwbouwprojecten die zich onder andere concentreren in het gebied rondom treinstation Strijp-S. Frazer zegt hierover: “Bouwlogistiek gezien wordt dit een enorme opgave waarbij veel aannemers zijn betrokken die bijvoorbeeld allemaal gebruik moeten maken van bijvoorbeeld één bouwweg. Dat gegeven deed alle betrokkenen - onder aanvoering van de gemeente Eindhoven - beseffen dat op deze manier alles vastloopt als iedereen daar straks tegelijk aan de slag gaat. We zijn toen met alle betrokkenen in gesprek gegaan en dat heeft - na toch wel een lange aanloopperiode - geresulteerd in de bouwhub hier.”
De hub is gevestigd op het terrein van KWS, dat ook onderdeel is van het VolkerWessels concern. “We hebben bij aanvang gezegd dat we in eerste instantie gebruik gaan maken van een klein stukje van het terrein. We beginnen klein, maar we kunnen uitbreiden. Dat moet uiteindelijk gebeuren, vooral ook gezien de regelgeving die eraan zit te komen want Eindhoven gaat zo langzamerhand op slot.”

 

Lees het volledige interview hier verder

Meer weten over:

  • Efficiëntere organisatie bouwlogistiek, keuze Mc Donald's model, etc. Dan kan via onderstaande link.

https://onlinemagazine.logistiek.nl/editie-oktober-2022/bouwhubs-met-volkerwessels