icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Objectenbibliotheek

Wij hebben een groot gedeelte van het materieel in 3D uitgewerkt. Met behulp van deze digitale 3D BIM bibliotheek en nieuwe werkmethodes kunnen we met elkaar in iedere fase van het bouwproces betere keuzes maken, wat zal leiden tot de meest optimale inzet van materieel voor ieder project. We bouwen eerst digitaal voordat we buiten gaan bouwen! Hiermee worden faalkosten gereduceerd.

BIM Bibliotheek (002).jpg

Deze bibliotheek heeft verschillende detailniveaus die afgestemd zijn op de verschillende fases binnen de bouw. Daarnaast zijn deze objecten verrijkt met data zoals materieelnummers, hoogte, breedte, gewicht, etc., waarmee een compleet overzicht van het te gebruiken materieel te verkrijgen is. Alle projecten worden eerst virtueel gebouwd en hierdoor worden verrassingen in de uitvoering vermeden. Dit betekent uiteindelijk een efficiëntie in het volledige ketenproces. Hierdoor kunnen we er op termijn nog meer voordelen uit halen, zoals het sneller en beter calculeren, bestellen, beheren voorraad, afroepen, analyseren, etc.

Adviseren van bouwbedrijven

Met deze bibliotheek kunnen de bouwbedrijven binnen VolkerWessels hun materieelbehoefte (en de daaraan gekoppelde relevante informatie) zelf vanaf de beginfase met hun bouwproces meenfigureren. In dit proces kunnen wij de bouwbedrijven adviseren. Ook kunnen wij voor de bouwbedrijven configureren en advies geven. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze materieelbibliotheek is het belangrijk dat je de achterliggende werkmethodiek begrijpt en toekunt passen in de praktijk. DigiBase biedt daarom i.s.m.ons een training aan welke speciaal gericht is op materieel& bouwplaatsinrichting.

Trainingen

DigiBase biedt i.s.m.VolkerWessels Materieel & Logistiek een training aan welke speciaal gericht is op materieel & bouwplaatsinrichting. Hierin krijg je uitleg over de bedrijfsstandaarden van VolkerWessels op het gebied van modelleren en instructies om te kunnen werken met het nieuwe “cloud-platform (Unifi). Op Unifi vind je de materieelbibliotheek en bouwkundige objecten. Ook wordt aandacht besteed hoe we gezamenlijk de objectenbibliotheek continu kunnen blijven verbeteren. Tijdens de trainingen krijg je ook instructies over het inloggen en activeren van de objectenbiblotheek.

DigiBase kan je hier alles over vertellen! Ga naar www.digibase.nl of bel met 088 186 9950.