icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Duurzaam Materieel

Het materieelpakket van VWML wordt in een continue cyclus vervangen en uitgebreid. Door een grondige selectieprocedure worden materieelstukken onder andere geselecteerd op hun lagere bijdrage in de CO2 Footprint. VWML streeft naar vastigheid in duurzaam materieel, duidelijkheid voor ons en voor de klant. Als er een elektrische oplossing is heeft dat de voorkeur, maar materieel vervangen door Stage V materieel (draaiend op HVO brandstof) is ook een duurzame stap vooruit.

Duurzaam materieel in ons huidige materieelpakket

Elektrisch materieel
Trilstampers portal (45 kg) & portal (70 kg)
Trilplaten portal
Duurzame units portal
Zonnepaneelframe portal
accupakket (5 kW) portal
Wiellaadschop (2200 kg)
Heftrucks portal
Reinigingsvoertuig
Mobiele compressor (5 mᶾ)
Hilti handgereedschap sets portal
Wattsun Dock batterij tbv 230 V portal
Wattsun Pack 2 kWh capaciteit portal

Stage V materieel
Asfaltafwerkmachines
Hydraulische graafmachines
Jetgroutmachines
Jetgrout hogedrukpomp
Ankermachine
Boorrig
Kabeltreklieren
Hydraulische mini graafmachines
Emulsiesproeiwagens
Mobiele compressoren
(Benzine) Aggregaten < 10 kVA

Hybride materieel
Asfaltwalsen (met Stage V motor)

Stikstof reductie
NoNox systemen om NOx meer dan 90% te reduceren

Euro 6 vrachtwagens
Emulsie sproeiwagens
Vrachtwagens
Reinigingsvoertuigen (Zoabreinigers)
Kipper vrachtwagens

Stage V

Europese emissienormen stimuleren de transitie naar schonere energie. In 2019-2020 is Stage V in de wetgeving opgenomen, met strenge eisen op uitstoot van diverse emissies. In het duurzaamheidspakket van VWML kijken we aandachtig naar deze Stage V wetgeving. Inmiddels voorziet VWML naast de aanschaf van Stage V motoren ook de ombouw van verouderde motoren naar de nieuwe Stage V regelgeving.

Vervuilend ➡ Stage V ➡ Elektrisch

UIteindelijk blijft het materieelpakket onderheven aan innovatie. Om voor te sorteren op de toekomst bouwt VWML de huidige vervuilende motoren om naar Stage V principes en laat het dit op den duur vervangen voor elektrisch aangedreven materieel. Uiteindelijk streeeft VWML naar een volledig elektrisch materieelpakket zonder emissie-uitstoot. Welke duurzame principes, zoals waterstof, hier gaandeweg aan toegevoegd gaan worden gaat de toekomst uitwijzen.