icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Henk Boonstra: 'De open cultuur zorgde ervoor dat ik mij snel op mijn plek voelde'

Van januari tot en met juni onderzocht Henk Boonstra, student Logistics Management, bij VWML de optimalisatiemogelijkheden voor het voorraadbeheer en distributienetwerk. De resultaten van zijn onderzoek presenteert hij deze week aan de directieleden. Op vrijdag 11 juni is hij voor het laatst. We blikken samen met Henk terug op zijn tijd bij VWML. Henk: Ik kijk terug op een mooie stagetijd met straks hopelijk mijn diploma als kers op de taart.

Hoe heb jij jouw tijd bij VWML ervaren?

Ik heb een fijne tijd gehad bij VWML. De open cultuur zorgde ervoor dat ik mij snel op mijn plek voelde. Iedereen is bereid geweest om mij te helpen en dat maakte het onderzoek een stuk makkelijker! Daarnaast ben ik gefascineerd geraakt door de manier waarop hier naar logistiek gekeken wordt. Ik denk dat heel veel bedrijven daar nog van kunnen leren!

Wat heb je geleerd van jouw tijd bij VWML?

Ik ben op een positieve manier verrast over de innovatiekracht van VWML en de baanbrekende rol op het gebied van bouwlogistiek. Dit heeft mij gemotiveerd en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen met betrekking tot slimme logistiek. Dit wordt steeds belangrijker, zeker als je kijkt naar de vernieuwde wet- en regelgeving met betrekking tot klimaatbeleid. Dit is waardevolle bagage voor mij!

Hoe kijk jij terug op de samenwerking met collega’s?

Zoals ik al zei, iedereen was bereid om mij te helpen. Er is altijd veel interesse getoond in het onderzoek wat ik heb gedaan en dat heeft mij gemotiveerd. Iedereen hier is toegankelijk waardoor je gemakkelijk aan informatie kan komen. Dit werkte ontzettend prettig. Daarnaast was het ook mooi om te zien hoe vooruitstrevend iedereen is. Iedereen heeft het beste voor met het bedrijf en is constant bezig met hoe het beter kan, dat is mooi om te zien!

Wat zou jij jouw collega’s van VWML nog willen meegeven?

Ik denk dat iedereen met elkaar heel goed bezig is, dus daar heb ik natuurlijk niet iets om over aan te merken. Maar als ze ooit nog eens in de buurt van Haulerwijk zijn, dan moeten ze vooral even bij mij langskomen!

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik ga na mijn studie de intrede maken in ons familiebedrijf, Boonstra Transport in Haulerwijk. Al een aantal jaar heb ik voor ogen om dit bedrijf samen met twee neven over te nemen. Wij zullen de komende jaren de taken en aandelen overnemen van onze vaders. Samen vormen wij dan de vierde generatie. Wat ik precies wil doen in het bedrijf weet ik nog niet. De komende tijd ga ik in ieder geval alle afdelingen verkennen. In dit proces hoop ik een rol binnen het bedrijf te vinden waarbij ik het beste tot mijn recht kom.