icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 05 februari 2020

Het NoNOx filter leverbaar via het Portal van VolkerWessels Materieel & Logistiek

In het kader van de stikstofproblematiek heeft VolkerWessels een duurzame technologie ontwikkelt waarmee stikstofprobleem tijdens realisatiefase wordt opgelost: het NoNOx filter. Deze NoNOx filterunit kan aangesloten worden op de uitlaat van bestaand diesel materieel. Een prachtige oplossing voor de realisatiebasis. Via het Portal van VolkerWessels Materieel & Logistiek is deze NoNOx filterunit leverbaar.

Technologie ontwikkeld door VolkerWessels

VolkerWessels heeft een technologie ontwikkeld waardoor tijdens de realisatiefase van projecten tot 99% van de stikstofuitstoot van het grote, veelal stilstaand materieel gereduceerd kan worden. Het prototype van deze oplossing is al op verschillende locaties getest. De werking en prestaties van deze technologie zijn door een geaccrediteerde luchtmeetdienst conform NEN en ISO normen gevalideerd. VolkerWessels verwacht binnenkort ook een vergelijkbare filtertechnologie voor mobiel materieel beschikbaar te hebben. Initiator van deze technische ontwikkeling is Eric Pot, directeur VolkerWessels.

NoNOx filter voor stilstaand en mobiel materieel

De NoNOx 500 is bedoeld voor motoren met een vermogen tot 500 kW en heeft een afmeting van 3,00 bij 1,40 bij 1,70 meter en is in feite een compactere versie van de eerste NoNOx met dezelfde capaciteit. Het stikstoffilter is dusdanig ontworpen dat deze eenvoudig toepasbaar is in de praktijk en met behulp van een flexibele aansluiting direct kan worden aangesloten en gemonteerd op groot materieel, zoals aggregaten, pompen, boten en funderingsmachines. De NoNOx 500 wordt al succesvol ingezet op enkele projecten van VolkerWessels in Nederland.

 

De NoNOx 150/200 is bedoeld voor motoren met een vermogen tot 150/200 kW en heeft de afmeting van een flinke koffer (90 bij 60 bij 50 cm). Deze kleinere variant is ontwikkeld voor mobiel materieel zoals graafmachines, asfaltspreiders en shovels.

 

Programma Aanpak Stikstof

Het Programma Aanpak Stikstof werd in 2015 ingevoerd. Op basis van de PAS werden vergunningen verleend voor bouwprojecten die voor stikstofdepositie in de Natura 2000-gebieden zorgden. Het Europese Hof van Justitie concludeerde dat het PAS niet handelde volgens de Europese richtlijnen om natuur te beschermen, de Raad van State sloot zich daar eind mei 2019 bij aan. Het gevolg is dat duizenden projecten in Nederland plotseling stil zijn komen te liggen. Een deel van die projecten kunnen weer opgestart worden door de stikstofuitstoot in de bouwfase sterk te reduceren. Om deze reductie te realiseren dient zelfs de stikstof uit schone nieuwe dieselmotoren te worden verwijderd. Enkel investeren in nieuw materieel is dus geen oplossing voor het ontstane probleem. VolkerWessels is aan de slag gegaan met een oplossing voor de bouwfase. Deze deeloplossing noemen wij: het NoNOx filter.

AI van container NoNOx.png

Informatie en bestellen

VolkerWessels Materieel & Logistiek levert dit filter voor de losse verhuur aan haar klanten via het Portal. Ga hiervoor naar onze catalogus duurzaam materieel op onze portal.

Het filter is eveneens te huur via de afdeling Materieelbeheer. Onze collega Gert de Hoop informeert u graag over de mogelijkheden en levertijden via nonox@vwml.nl

Klik op onderstaande link voor het artikel in de Telegraaf van 4-2-2020

https://www.telegraaf.nl/financieel/1177518505/doorbraak-volker-wessels-in-stikstofvrij-bouwen